Angst bij autorijden: rijangst

Voor als je wat meer wilt weten over angsttherapie, lees het hier!

Angst bij autorijden: rijangst

door Beheerder » ma 01 nov 2010, 15:57

Je hebt waarschijnlijk last van rijangst als je niet meer achter het stuur plaats durft te nemen. Of als je niet meer aan je rijlessen durft te beginnen. Doordat je angst ervaart bij autorijden wordt het er allemaal niet makkelijker op. Een van de nadelen is dat je weer afhankelijk wordt van anderen om mee te rijden. Dat kan op zijn beurt weer zorgen voor onbegrip en irritatie bij anderen in je omgeving. En als je auto voor de deur staat, voel je dat ook in je portemonnee.

Rijangst
Rijangst kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je bang zijn om vast te blijven staan in een file of angst om vrachtwagens in te halen. Als je door die angst in paniek raakt, kan je te maken krijgen met angst voor herhaling van een paniekaanval.

Facetten van rijangst
Faalangst in het verkeer, hyperventilatie achter het stuur, angst voor de snelweg, bijrijdersangst, wagenziekte, tunnels, bruggen en versmallingen.

Cijfers over rijangst
Uit de Kerncijfers Personen Vervoer uit 2004 blijkt dat 1 op de 7 automobilisten rijangst heeft. En een half miljoen Nederlanders vermijdt zelft het autorijden. Bijna 8 % van de vrouwen met een rijbewijs, met name tussen de 45 en 65 jaar, rijdt nooit.

Cursussen rijangst
Tegenwoordig zijn er zelfs cursussen voor mensen met rijangst. Dat komt vooral doordat meer mensen toegeven dat ze angst ervaren bij het autorijden. Zo zijn er rijscholen met gespecialiseerde rijleraren die rijangst apart behandelen.
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 240
Geregistreerd op: za 22 aug 2009, 10:40

Keer terug naar alles over angsttherapie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron
Web marketing Alkmaar