Wie herkent de lichamelijke klachten van mijn angststoornis?

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze angst psychologen. Je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Wie herkent de lichamelijke klachten van mijn angststoornis?

door clautje1979 » wo 21 jan 2015, 09:30

Hallo ik heb een angststoornis ik maak me eigen altijd echt overal druk om met name mijn gevoelens in mijn lichaam ik heb echt continu allerlei lichamelijke sensaties:
Onrustig gevoel in mijn lichaam, warmte aanvallen,soort van dove /tintelende gevoelens in handen en voeten ,gevoel alsof er een soort straalkachel op me staat. Ik ben bang voor deze sensaties ik haal me van alles in mijn hoofd. Is dit herkenbaar?

Claudia

Op zoek naar een goede psycholoog in Amsterdam? Neem eens een kijkje bij Psycholoog Amsterdam
clautje1979
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: wo 21 jan 2015, 09:23

Re: Wie herkent de lichamelijke klachten van mijn angststoornis?

door PsyNed » vr 23 jan 2015, 13:11

Beste clautje1979,

Je bent zeker niet de enige die last heeft van dit soort angsten. Ik kan me voorstellen dat het hele nare ervaringen zijn. Je zegt dat je dan ook van alles in je hoofd gaat halen, dit maakt het waarschijnlijk nog angstiger. Weet je ook waar je je druk om maakt? En waar je angstig voor bent? Wanneer je hier bewust van bent, kun je er aan gaan werken. Wanneer je angstig bent, voel je dat aan je hele lichaam. Ik denk dat daar die lichamelijke sensaties vandaan komen. Met hetgeen wat jij beschrijft kun je heel goed geholpen worden door een psycholoog. Zij zijn gespecialiseerd in angsten en kunnen je daar bij helpen. Zij kunnen je leren omgaan met deze angst. Zij kunnen misschien ook de angst afnemen of in ieder geval verminderen. Misschien zou je dat eens kunnen proberen? Wie weet heb je er wat aan.

Ik wens je veel sterkte en succes!

Vriendelijke groet,

Marlot
Psychologen Nederland
PsyNed
 
Berichten: 27
Geregistreerd op: wo 17 dec 2014, 16:19


Keer terug naar Stel je vraag over angst aan de psycholoog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
Web marketing Alkmaar