Walging van alle vormen van seks

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze angst psychologen. Je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Walging van alle vormen van seks

door mensenhater » ma 15 feb 2016, 12:13

Ik walg van seks. Toch een gezond uitziende man waarbij dit totaal tegen alle verwachtingen van de vrouwen is. Totale blokkade in mijn zo gewilde relaties omdat de dames compleet in de war raken van mijn afwerende reacties.
Hoe kom ik hier vanaf?
mensenhater
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: ma 15 feb 2016, 11:52

Re: walging van alle vormen van seks

door Psycholoog Zaandam » ma 15 feb 2016, 12:51

Hoi,

Dat is een behoorlijk heftige reactie die je beschrijft. Is die blokkade altijd zo geweest?

Heel veel succes,

Danielle Swart
Psycholoog Zaandam
Psycholoog Zaandam
 
Berichten: 49
Geregistreerd op: ma 29 dec 2014, 12:20

Re: walging van alle vormen van seks

door mensenhater » ma 15 feb 2016, 15:21

Psycholoog Zaandam schreef:Hoi,

Dat is een behoorlijk heftige reactie die je beschrijft. Is die blokkade altijd zo geweest?

Heel veel succes,

Danielle Swart
Psycholoog Zaandam


Vanaf mijn 8ste jaar en de facto pas definitief vanaf ik seksueel volwassen begon te worden.
Toen walgde ik al van mijn eerste haargroei en ieder ander kenmerk wat bij dat proces hoorde volgens mijn leeftijdgenoten. Ik weigerde toen al om jongens en mannen een hand te geven.
Ik vraag mij nu af of ik, evenals bij de bloed- watervrees van een toekomstig chirurg bij het zien van de eerste operaties niet goed wordt van de aanblik van het snijden, hakken en boren op den duur eelt op hun ziel krijgen, door naar heftige porno video's te kijken ook een soort gewenning zou krijgen. Het tegendeel is juist het geval. Ik word er fysiek kotsmisselijk van en walg zelfs om zelf ook zo'n mens ergens te zijn wanneer ik van mijn blokkades af zou komen. De mooiste en liefste vriendinnen gehad die allemaal mij keer op keer zeiden hoeveel zij wel van mij hielden. Eenmaal dat tegen mij gezegd hebbende, wist ik niet hoe ik elegant zo snel en pijnloos mogelijk hen van mij verlost kon krijgen. Heel veel zeer ongewone tafrelen hebben zich daarbij afgespeeld waarbij ik mij altijd dubbel schuldig voelde. Tegenover hen en tegenover mezelf dat ik uit angst voor hun sekslust waar ik nauwelijks aan kon voldoen. (altijd in het pikkedonker omdat ik mezelf zo niet wilde zien.) Omdat ik niet tegen hun mij verlaten kon eindigde ik altijd onze mislukte relaties.
mensenhater
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: ma 15 feb 2016, 11:52

Re: walging van alle vormen van seks

door mensenhater » di 16 feb 2016, 22:52

Jammer dat als advies op mijn vraag, door de enige BIG geregistreerde (?) psycholoog die ik hier in beweging zie/zag zijn antwoord werd, "heel veel succes"! :o :roll: Zo'n veel belovend forum wat zo weinig waarmaakt is ook weer zo'n teken van deze nep wereld waarin we tegenwoordig moeten leven. Dramatisch en bedroevend! :cry:
mensenhater
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: ma 15 feb 2016, 11:52

Re: walging van alle vormen van seks

door Psycholoog Zaandam » vr 19 feb 2016, 15:52

Goedemiddag,

Wij werken inderdaad bij toerbeurten aan de site, vaak tussen onze sessies door, en ik snap dat het vervelend is om te wachten op een antwoord.
Zoals je in jouw eerste reactie liet weten is dit dus al een langer bestaande blokkade.

Omdat het dieper bespreken van de oorzaken en mogelijke oplossingen op een forum een redelijke inbreuk zouden maken op jouw privacy zou ik je aan willen raden om zeker contact op te nemen met een psycholoog bij jou in de buurt. Want op deze manier gaan relaties die je eigenlijk graag wil, tenminste dat lees ik terug in jouw antwoord, verloren.

Om hier vanaf te komen zijn er verschillende behandelmethoden waaruit je kan kiezen.

Ik hoop dat je snel hulp hierbij vind,

Groet,

Danielle Swart
Psycholoog Zaandam
Psycholoog Zaandam
 
Berichten: 49
Geregistreerd op: ma 29 dec 2014, 12:20

Re: walging van alle vormen van seks

door mensenhater » za 20 feb 2016, 08:22

Goedemorgen,

Dank u voor uw advies, hoewel dat een lang geleden gepasseerd station is.
Mijn traumaverwerkingspsychologe was en is BIG geregistreerd en heeft met mij allerlei methodes doorgewerkt echter zonder resultaat. Ik blijf mijn gruweldromen iedere nacht houden en mijn diep schurende negatieve en destructieve emoties blijven plaatsvinden.
Verbaasd het u dat ik dit forum opzocht maar al terdege weet had van de meest voor de hand liggende weg naar eerst een psycholoog te bezoeken?
Uw 2de advies? Dan maar een andere psycholoog nemen, na de ruim 100 sessies, zonder enig gebleken resultaat, om daar dan weer alles opnieuw uit te leggen en daardoor te moeten herbeleven lijkt mij geen hoopvolle re√ęle optie. U wel?
Toen ik hoorde van dit forum, had ik de laatste hoop gevestigd op in mijn anonimiteit (dus geen sprake van het in 't geding zijn van mijn privacy) meerdere psychologen te lezen, in mijn illusie, dat er mogelijk een tussen zou zitten die buiten de abc stigma's en methodes van Sigmund Freud, Alfred Adler en Carl Gustav Jung kunnen denken en zelf buiten hun therapeutische box durven te adviseren. Ik weet niet of mijn huidige juist zeer ervaren en - vooral op de punt en komma nauwkeurig professionele - klinisch psychologe van 64 jaar eerder een nadeel dan een voordeel is geweest in onze mij totaal niets zeggende sessies, vanwege haar mogelijk gebrek aan het broodnodige levenslang blijven doorstuderen in haar vakliteratuur en al de publicaties van nieuwe beproefde en bewezen inzichten en methodes in haar vak die zij in haar praktijk had moeten opnemen en toepassen.
Op een levendig forum waar ik mij veel psychologen aan verbonden voorstelde, leek mij de kans groter af en toe eens een briljant idee of tip te kunnen lezen waar ik iets aan zou kunnen hebben. M.n. om van mijn angsten en zelfs fysiek misselijk makende gedachten voor, tijdens en schuld na de seks te beleven. Ik weiger gewoon aan te nemen dat ik niet te helpen zou zijn, mede omdat ik het heel graag wel zou willen en het verdere geluk of ongeluk van mijn leven hiervan afhangt. Deze psychologe heeft mij zelfs nooit gezegd dat ik niet te behandelen ben (gezien haar vaardigheid). Die conclusie trek ik nu zelf en drijft mij tot een weloverwogen uit dit psychisch ondragelijke leven te stappen. Wie zou dat niet van mij begrijpen of mij kwalijk kunnen nemen? Mijn dochtertje is al zo tegen mij vergiftigd dat zij ook geen traan zal laten. Ik ga zorgen dat ik nooit ergens gevonden word waardoor ik ook geen graf krijg of bij mijn werkster in een potje op haar schoorsteen beland.
Ik groet u en wens u een wijze praktijk toe waar uw pati√ęnten wat aan hebben om van hun angsten en blokkades af te komen.
Helaas heeft dit forum mij zeer teleurstellend overtuigd dat ik alleen hier op de naam afgegaan ben maar dat dit voor mij de zoveelste fata morgana was.
mensenhater
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: ma 15 feb 2016, 11:52

Re: walging van alle vormen van seks

door Psycholoog Zaandam » ma 22 feb 2016, 16:50

Goedemiddag,

Ik snap dat u hier al behoorlijk wat hulp voor heeft gevraagd, waarschijnlijk is dit al gebeurd maar de vraag komt wel op: bent u ooit medisch onderzocht? In de meeste Academische ziekenhuizen is er ook een afdeling seksuologie mogelijk is er bijvoorbeeld een biochemisch probleem.
Ook vraag ik mij af wat er eventueel in medicamenten is geprobeerd.

U heeft niet eerder aangegeven dat u reeds zo'n groot aantal sessies hebt ondergaan en ik ga ervan uit dat u absoluut een zeer kundige professional heeft (gehad).

De conclusie die u nu zegt te trekken is zeer zorgwekkend en ik raad u dan ook met klem aan om contact op te nemen met uw huisarts.

Sterkte en mocht ik iets voor u kunnen betekenen hoor ik dat graag van u.

Danielle Swart
Psycholoog Zaandam
Psycholoog Zaandam
 
Berichten: 49
Geregistreerd op: ma 29 dec 2014, 12:20


Keer terug naar Stel je vraag over angst aan de psycholoog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron
Web marketing Alkmaar