Ex-man stalkt en beangstigd ons

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze angst psychologen. Je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Ex-man stalkt en beangstigd ons

door spookje » wo 18 jan 2017, 08:57

Hallo allemaal, ik heb eerder wel berichten gelezen over ex-mannen die stalken etc, maar vind toch dat mijn situatie een beetje anders is.

Ik ben een moeder van twee prachtkinderen, allebei nog afhankelijk van mama. Met vader ben ik vier jaar samen geweest en daarna toch besloten om uit elkaar te gaan omdat we niet door 1 deur konden.
In 4 jaar tijd heeft hij mij vaak geslagen, ook tijdens zwangerschap en hier heb ik ook allemaal aangiftes van gedaan. Hij moet voorkomen in februari omdat hij in zijn voorwaardelijke periode mij weer geslagen heeft. Dit terwijl we al uit elkaar zijn.

Maar goed, ondanks alles wil ik niet dat de kinderen zonder vader opgroeien en heb er voor gekozen om elke zaterdag de kinderen aan dagje mee te geven aan hun vader. Dit gaat nu al 5 weken zo, en gelukkig redelijk goed. Maar nu komt het, vader is overal.. Elke dag bij mij huis te zien, geparkeerd en de boel in te gaten houden. Heb hem er over aangesproken en gaf aan dat hij mag doen wat hij wil. (openbaar weg).
Alleen gaat het mij nu echt te ver. Ik kan niet verder met me leven, ben bang en kijk voortdurend achter me om. Nou heb ik hem vanochtend betrapt bij de school/opvang van de kinderen en sprak hem weer aan! Weer zei hij mag doen wat ik wil. Gisteren bij mij huis, vandaag bij de opvang en wat hij morgen kan/gaan doen wil ik niet eens weten, maar ik vrees voor me leven.

inmiddels heb ik de jeugdzorg ook al gemeld dat hij overal is, en ik me niet veilig voel en ook zorgen maak om de kinderen. Als ik wil kan ik de omgangsregeling per direct stop zetten en kan hij via de rechter een poging doen om de kinderen te zien. Maar ben bang dat het dan helemaal uit de hand gaat lopen.

Ik ben ten einde raad, weet niet meer wat ik moet doen. Ik kan en wil niet meer zo leven :(
spookje
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: wo 18 jan 2017, 08:48

Re: Ex-man stalkt en beangstigd ons

door Team Psyned » vr 10 feb 2017, 10:32

Beste spookje,

Bedankt voor jouw bericht op ons forum en wat een vreselijke situatie bevind je je in. Dat de constante aanwezigheid van je ex die je veelvuldig heeft mishandeld je angstig maakt, lijkt mij niet meer dan logisch. Ik begrijp dat je diep van binnen de omgangsregeling eigenlijk zou willen stopzetten, maar bang bent voor de gevolgen, correct?

Ik vind het lastig om je hier een passend advies over te geven. Niet alleen omdat ik psycholoog ben, en niet voor jeugdzorg, de politie of het sociaal team werk, maar ook omdat ik je situatie niet voldoende ken.

Ik wil je dan ook vragen om contact op te nemen me Stichting Zijweg https://www.stichtingzijweg.nl/contact
omdat zij hier in echt gespecialiseerd zijn. Verder denk ik dat het goed is om je zorgen uit te spreken naar jeugdzorg en vooral je wens ook uit te spreken. Want jij hebt je leven denk ik voldoende laten leiden door angst en het is niet goed voor jouw gezondheid als je deze constante spanning blijft houden in je leven.

Heel veel sterkte en succes met alles.

Groet,

Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team Psyned
 
Berichten: 38
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:22


Keer terug naar Stel je vraag over angst aan de psycholoog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Web marketing Alkmaar