Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze angst psychologen. Je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door roosje » di 11 okt 2011, 21:21

hallo iedereen,

mijn naam is rosa , ben pas 17 maar ik heb nu al last van angststoornis en slik pillen tegen depressiviteit en angst. het begon toen ik een spiraaltje had laten zetten, een hormoon spiraaltje (mirena). ik had hiervoor nooit iets met hormonen gebruikt. ik had het spiraaltje een week en toen begon ik ineens in de nacht raar de ademen en daardoor raakte ik helemaal ik paniek en hyperventileren. sindsdien leef ik elke dag in angst. elke seconde van de dag denk ik dat ik bijv. kanker heb. of dat ik een hartstilstand krijg. of dat ik ineens stop met ademen. de dokter zei dat het niet aan de spiraaltje kon liggen maar op internet staat dat meer mensen er last van hebben als je niet tegen hormonen kan. dus ik had het spiraaltje eruit laten halen. maar helaas, de angst bleef. ik heb oxazepam gebruik 3 weken maar daar moest ik mee stoppen van de dokter omdat je daar na 3 weken verslaafd aan kon raken. oxazepam is rustgevend, ik kan namelijk heel moeilijk slapen omdat ik denk dat ik dan dood ga en ik krijg last van mijn longen net alsof ik niet genoeg adem kan halen. ik kan niet met deze angst leven. ik zeg ook vaak tegen mijn vader dat ik naar het ziekenhuis moet omdat ik dood ga. zo voel ik me ook. ik heb het gevoel alsof ik dood ga en ik ben er bang voor. wie heeft hier nog meer last van ik wil er echt zo snel mogelijk van af want zo kan ik niet leven.

Ben jij op zoek naar een psycholoog in Eindhoven? Kijk dan even op: Psycholoog Eindhoven
roosje
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: di 11 okt 2011, 21:11

Re: angst voor de dood en erge ziektes

door Therapie Schiedam » wo 12 okt 2011, 09:35

Beste Rosa,

Wat goed van je dat je deze mail stuurt en je verhaal vertelt. Er zijn zeker veel meer mensen die angst voor de dood en/of erge ziektes hebben. Heel vaak gaan deze gepaard met ademhalingsklachten zoals hyperventilatie. Je bent dus zeker niet de enige. Hopelijk biedt dit een beetje steun. Omdat je zelf de link legt met het spiraaltje lijkt het me goed dat je deze hebt laten weghalen. Helaas voor jou zonder resultaat. Het is echt mogelijk om van deze angstmomenten af te komen. Daarvoor is behandeling nodig bij een psychotherapeut/psycholoog die angstklachten behandelt. Via je huisarts kun je een verwijzing aanvragen en eventueel namen en adressen bij jou in de buurt. Ik gun je dat je zo snel mogelijk van deze nare angst afkomt en weer een prettig leven kunt leiden.

Succes en hartelijke groet,

Machteld van der Heul
Therapie Schiedam
 
Berichten: 29
Geregistreerd op: vr 13 mei 2011, 11:45

Re: Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door roosje » wo 12 okt 2011, 21:10

ik heb inderdaad ademhalingsklachten, maar ik ben kortademig en benauwd, het gevoel alsof mijn hart stopt en dat ik niet meer kan ademen, het gevoel alsof ik niet genoeg zuurstof bij mijn hersenen krijg. het is een heel angstig gevoel. en ik heb dit gevoel al anderhalve maand en ik ben echt bang dat het iets iets. de huisarts die heeft er wel naar geluisterd maar zegt dat hij niks raars hoord maar ik wil me toch laten onderzoeken. is dit stress of is dit iets anders? ik ben gewoon zo bang dat ik long kanker heb of iets anders.

Ben jij op zoek naar een psycholoog in Venlo? Kijk dan even op: Psycholoog Venlo
roosje
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: di 11 okt 2011, 21:11

Re: Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door Therapie Schiedam » wo 19 okt 2011, 07:08

Beste Rosa,

Kortademigheid en benauwd zijn waarbij je bang bent dat je hersenen geen zuurstof meer krijgen, kunnen heel goed horen bij angstklachten. Er kan dan ook angst zijn om dood te gaan. Opgebouwde spanningen kunnen hiervan zeker de oorzaak zijn. Ik denk dat het goed is om je klachten nogmaals met je huisarts te bespreken en te vragen om een verwijzing naar een psycholoog/therapeut. Samen met hem/haar kun je dan de achtergrond van je angsten verkennen en samen werken aan het oplossen ervan.

Succes en hartelijke groet,

Machteld van der Heul
Therapie Schiedam
 
Berichten: 29
Geregistreerd op: vr 13 mei 2011, 11:45

Re: Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door AleksShamles » zo 10 jan 2021, 14:09

Vous n'avez pas besoin d'aller chez le m√©decin au premier probl√®me de sant√©! J'esp√®re que viagra prix sera en mesure d'aider et vous ne d√©penserez pas d'argent fabuleux pour recevoir des sp√©cialistes co√Ľteux qui vont essayer de vous tromper
AleksShamles
 
Berichten: 12
Geregistreerd op: zo 08 nov 2020, 10:43

Re: Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door Rstarck » do 21 jan 2021, 05:46

Most of the people all across the world are using either a laptop or mobile phones and it will get dirty and flooded with dust that you may see rarely. Therefore, we have something for you that will help you out to clean the monitor of your laptop in no time. The White Screen is the site that provides you with some full-screen colors, as you can see on this page, to spot the tiny dust particles and dirt that you can’t see with your eyes directly.
Rstarck
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: vr 15 jan 2021, 11:27

Re: Ik heb angst voor de dood en erge ziektes

door Rstarck » do 21 jan 2021, 05:47

thank you
Rstarck
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: vr 15 jan 2021, 11:27


Keer terug naar Stel je vraag over angst aan de psycholoog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron
Web marketing Alkmaar