angst voor niet kunnen slapen

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze angst psychologen. Je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

angst voor niet kunnen slapen

door BrBreda76 » vr 02 okt 2020, 05:41

Hallo,

Ik heb al jarenlang de angst om niet te kunnen slapen. Dit klinkt vreemd, maar de laatste dagen lukt het niet, en als ik dit merk dan krijg ik een zeer angstig gevoel, eigenlijk een soort paniekaanval. Ik word onrustig, ik moet vaak naar de wc en krijg een zeer angstig gevoel in mijn buik.

Afgelopen maandag kon ik helemaal niet in slaap vallen, en vannacht heb ik ook maar weer 3 uurtjes geslapen.

Ik heb het jarenlang niet gehad, maar, ook vanwege drukte met werk en opleiding, voel ik dat ik weer meer gespannen ben hierover. Ik zet in deze gevallen mijn ventilator aan of luister via mijn oortjes naar 'white noise'. Soms drink ik weleens alcohol voor ik ga slapen, maar ik weet dat dit verre van ideaal is.

Herkent iemand dit? Hoe gaan jullie hiermee om? Zijn hier oefeningen voor, of zou ik beter met iemand kunnen praten hierover?
BrBreda76
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 02 okt 2020, 05:34

Keer terug naar Stel je vraag over angst aan de psycholoog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron
Web marketing Alkmaar